Jellemzői:
Típusa: Kápia típusú édes paprika (F1 hibrid).
Színe: Éretten élénk, sötétpiros, fényes héjú.
Formája: Enyhén lapított, hosszúkás kápia forma.
Mérete: Termései közepesen nagyok, gyakran 140–160 gramm súlyúak.
Húsa: Vastag húsú (5–7 mm), roppanós állagú.
Íze: Édes, aromás, kiváló nyers és sült formában is.
Termesztéstechnológiai előnyök:
Korai érés: Kiemelkedően korai betakarítási lehetőség, így hamar a piacra vihető
Szabadföldi és fóliás termesztésre egyaránt alkalmas
Kordonos termesztésre is javasolt – rendezett növényállomány, könnyű szedhetőség
Magas terméshozam – hosszú tenyészidőszak alatt is kiegyenlített termés
Konyhai felhasználása:
Az FKO-3 paprika húsos és édes ízvilága miatt rendkívül népszerű.
Grillezéshez és sütéshez kiváló – nem esik össze.
Töltött paprika készítéséhez ideális.
Friss fogyasztásra salátákban vagy szendvicsekhez.
Lecsóhoz, pörköltalaphoz és paprikakrémhez is nagyszerű alapanyag.