Üdvözöljük webáruházunkban!

ÚJ

Pisztácia

Cikkszám: 
11848

A pisztácia – latinul Pistacia vera – egy melegkedvelő, hosszú életű dióféle, amely elsősorban ízletes, zöld magjáról ismert. Ez a mag nemcsak nassolnivalóként kedvelt, hanem sokféle ételben, desszertben (pl. baklava, fagyi, krémek) is felhasználják.


Termő: 160-170 cm

Porzó: 140-150 cm

 

A termés érdekében szükséges porzó a termő fa mellé!

27 490 Ft
Kötelező!
Kiegészítő termékek
Részletek

Jellemzői:

Eredete: Közép-Ázsia és a Közel-Kelet (pl. Irán, Törökország), de termesztik a mediterrán térségben is (Görögország, Olaszország, Spanyolország).

Magassága: 4–10 méteres fa vagy nagyobb bokor.

Lombozata: Lombhullató, páratlanul szárnyalt levelek.

Virágzása: Tavasszal virágzik, egylaki vagy kétlaki, ezért terméshez legalább egy porzó és egy termő példány szükséges.

Termése: Zöld héjú mag, amit éretten a belső kemény héjból kipattintva fogyasztunk – ez a "pisztácia".



Gondozása:

Fényigénye: Teljes napfényt igényel.

Hőigénye: Meleg, száraz nyarak és enyhe telek, -20°C-ig fagytűrő, fiatal korban még érzékeny lehet a kisseb fagyokra.

Talajigénye: Jó vízáteresztő, meszes vagy semleges talaj ideális. Nem bírja a pangó vizet.

Vízigénye: Szárazságtűrő, de a terméshozam érdekében öntözni érdemes, különösen virágzás és termésérés idején.

Alternatíva: Cserépben is nevelhető, így télen védett helyre vihető – de ez esetben kevésbé valószínű a terméshozam.



Porzópár szükséges: A gyümölcstermés érdekében, fontos, hogy legyen legalább egy porzós példány a közelben.


Termőre fordulás: Általában 5-7 év után kezd teremni, de jó körülmények között akár 50–70 évig is él és terem.

Betakarítása: Ősszel (szeptember-október), amikor a külső héj megrepedezik.


Adatok
Tömeg:
5 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Pisztácia
Pisztácia
27 490 Ft
Belépés
Elfelejtett jelszó
Betöltés...
Kategóriák
Menüpontok